School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. Leagan Eile do'n Sgéal Céadna
    Bhí fear ann fadó agus Cian Ó Chollaráin a bhí mar ainm air. Tháinig brionglóid chuige san oidhche agus dubhairt sí leis dul go Droicead Luimnigh agus nach mbeadh se ann aon lá coidhche bocht. D'éirigh sé go moch ar maidin agus chuaidh sé go dtí an droicead. Bhí sé ag siubhal siar agus aniar ar an ndroicead go dtáinig deireadh an lae air.
    Tháinig fear amach chuige as teach agus d'fhiafruigh sé dhe céard a bí sé ag déanamh annsin. "Bhí orm teacht annseo agus nach mbeinn aon lá coidhche bocht," ars seisean.
    "Ghabh abhaile," ars seisean, "a duine gan céill." "Bhí mise ag brionglóidí aréir", ars an fear agus bhí orm
    Liam de Róiste