School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

leis an mbiorán di.
    D'fhág an Maighdean Beannuighthe a beannacht aige is d'iarr sí ar Dhia nach mbeadh sé gan obair feasta. Sin é an fáth go bhfuil an t-ádh ó shooin ar na gaibhne is go bhfuil na tinncéirí le seachrán an t-saogail.
  2. Pota ÓIr
    ó Pháraic Mac Niallaigh, Baile an Ghairdín, i Turloch.
    Tuairim is céad bliadain ó shoin bhí fear in a chómhnuidhe i mbaile beag darb ainm leac atá míle go leith ar an taoibh thoir theas dó'n sgoil seo. Bhí sé pósta agus bhí aon ingean amháin aige. Fuair an ingean bocht bás nuair a bhí sí in a cailín óg agus ní rabh duine ar bith aige annsin acht a bhean . Bhí go maith. D'imthigh na bliadanta thart agus lá amháin dubhairt an fear le n-a mhnaoi, "Tá an bheirt againn ag éirigh
    Páraic Mac Niallaigh
    Ballingarden, Co. Mayo