School: Doire

An Doire, Co. Mayo
Séamus Ó Catháin

1. (continued from previous page)
    aimhsire amhach agus marbuigh sí í. Faoi ceann tamall táinich an buachaill amhach agus marbhuigh sí é.
    Faoi ceann tamhall táinigh (?) mach Martain isteach, agus dubairt sé le fear an thige gurbh shin an - spioraidh a bhí in-a dhiaidh féin.
    Annsin leígh siadh amach (?) peíre madhaí. Bhí sí féin, agus na madhaí ag troidh go dtí an thrí a chlog. Annsin b'éigin dí a imteact.
    Mhaidin lá ar na maireach, Nuair a bhí an mach ag dul abaile, Casadh bean leis, sí a mháthair féin a bhí ann, thugh sí buideál beag dó, agus dubhairt sí leis brion beag a chuir a mbeál a athair, agus a mbeál an buacaill agus an
    Bríghid Seoighe
    Mám Trasna, Co. Mayo