School: Eaglais

Burren, Co. Mayo
Seosamh Ó Mongaigh

1. (continued from previous page)
    de'n leabhaidh. Dubhairt siad leis dul abhaile thuig a mhuinntir féin agus póta óir a iarraidh ón bhfear uasal agus a rádh lus nach mbacfadh siad leis acth an pota óir a tabhairt dhóibh.
  2. Bhí lánamhain ann fadó acht ní raibh aon chúram orra. Ní raibh sa teach leobhtha ach an cailín aimsire. Oidhche amháin tháinic bean bhocht go dtí an doras agus d'iarr sí orra í a fhágáil istigh go maidin mar bhí sé ag cur sneachtaid go trom. Bean chruaidh shanntach a [?] i mbean an tighe agus ní leigfeadh sí [?] í. Bhí truagh ag an gcailín aimsire do'n deoraidh bhocht agus dubhairt sé [?] an mhnaoi go n-oibreochadh sí féin ar feadh seachtmhaine gan aon páighe a iarraidh [?] leigeadh sí bhean bhocht isteach ar feadh na h-oidhce sin. Bhí an bhean
    Lil Ní Mhongaigh