School: Doirín

An Doirín, Co. Mayo
Seán Mac Cárthaigh

1. An T-atair Magnus
    Bí droc saogal ag na sagart fadocoin. San am sin bí an T-atair Magnus Mac Suibhne beo. Bí na Gaill ag iarraide é a ceapad. Bí sé thios san iachtar Acaill i b follac orrta. Cuaid na Gall sios agus bí siadh ag iarraid é a ceapad. Nior ceap siad an lá sin é acht an la nadeid sin. Leig siad urcar isteac i lota stabla. Bí bean ag faire orrta agus dubairt sí ó tá an T-athair Magnus marbú. Thog siad amach go dtí Mulrannaig é. Croc siad é ar shaft cart nuair a bí sé ag fagail bas dubhairt sé an féar a croc mise go geobfaid sé droc bas.
    Siobhán Ní Caitigín
    Cáit Ní Caitigín