School: Doirín

An Doirín, Co. Mayo
Seán Mac Cárthaigh

1. Sgeal - An fear agus na cardaí
    Bhí fear an fado a bhí an teigead sé ar fead mile go dtí an teac a raibh na cardaí ga n'imirt. An oidhche seo bhí se a teact go h-antric abaile o teac na cardaí ceard a tainig se i lar an botar roime ac bord agus coinneal lasta air agus fear ag imirt cardaí. Diarr an fear air suide isteac go mbead cluice acu suide sé isteach ag imirt tamall gur tuit cionn da cuid cardaí ar an botar faoi an mbord. Nuair a cromh se a togailt an carda tainic sé gur cruba a bí ar an féar in ait cosaí cuimnig sé gur be an deamail a bí ann. Deirig sé ina seasamh go leim ón bord agus nior fhas moran
    Áine Nic Giollabháin
    Bríd Bean Nic Giollabháin