Volume: CBÉ 0148

Date
Locations
The Main Manuscript Collection, Volume 0148, Page 138

The Main Manuscript Collection, Volume 0148, Page 138

1. (continued from previous page)
    a’ mac agus thug sé isteach cuíora agus mhairbh an Gobán an chuíora. Do bhuinn sé dhi an croiceann go blasta agus do chas sé suas an croiceann agus chimeád sé annsan é ar feadh
    cúpla laé chun go dtáinig lá an mhargaidh. "Tóg leat é sin sa chathair andiu," arsa’ Gobán Saoír lé ’n-a mhac," agus tabhair chúgham an bhréidin agus a luach". D’imthigh a’ mac agus
    a’ croicheann aige agus chuaidh sé sa t-sráid. Do leath sé amach a’ chroiceann agus nuair a
    thagadh na daoíne chuige d’fhiafruíghdís de cad a bhí bhuaidh ar a’ gcroiceann agus deireadh sé leó gurb’é an bréidhin ’s a luach. Dhineadar amach ná raibh sé i gceart agus
    go raibh mí-ádh éigint air. Nuair a tháinig a’ tráthnóna agus nuair a bhí na daoine ar fad a’ teacht abhaile do ghluais sé abhaile
    agus a chroiceann aige. "Ar dhíolais é?" arsa a’ t-athair. "Níor chás dom," arsa a’ mac, "nár
    dhóigh leat gur dhá cheann a bhí orm." "Seadh!" ar seisean , "beidh lá eile agat". "Ó, beidh a lán!",
    arsa a’ mac, "connus a bheadh lá eile agam nuair nár fhiadas é dhíol andiu"
    Item type