School: Moymore, Sráid na Cathrach (roll number 12036)

Milltown Malbay, Co. Clare
Séamus Ó Frighil

1. (no title) (continued)

"ballaí fuara cómhartha bean tighe shuarach"
    "Sé taoiseach na díthe ÓDonncadh an fear a dhíolfaadh an cíos liom go fada reamhair geal deirim-se ar mo Thiagharna agus Rí geal na mbeart nuair a bheidh iasg na líonta narbh breac ag na spreas"
    Bhí fear bocht amuigh fadó .Raghadh sé go dtí an cé gach maidin.Nuair a thiocfadh na isteach thabharfadh siad iasg dó An midain seo chuaidh se go dtí an cé acht níor thug aoinne iasg do ach fear darbh Ó Donncadh .Dein sé an píosa amhrán dá mholadh.
    "An ait a gcailifidhe duine mairfeadh duine eile
    Níor uaidh tú luach leat h pinghin de salann leí fós"
    Mise Martán fireann fionn cuireas dúil ins gach feóil mar a mhaireatasa on muc breach maireochaid mise do mhac Tone
    Peig Ní Fhlanagáin