School: Scoil Chuimín (roll number 4786)

Pollagh, Co. Galway
Gearóid R. Ó Laidhigh

aireach agus go gcuirfeadh sí an paisde amach dó - go raibh sí ag dul síar sa seomra.
    Thug an comhursa ám dí a dul síar sa seomra agus annsin sheas sé amach agus thug sé cupla coismeig i dtreó an doruis. D'imthigh an fear a bhí san doras as amharc chomh luath agus chonnaic sé an comhursa agus bhí a fhios ag an comharsa annsin nach duine saoghalta a bhí ann. Sheas an comhursa ag an doras agus théis noimead nu mar sin thainic a bhean sidhe amár ón seomra agus an leanbh aici. Thug sí an leanbh don chomursa agus chomh luath agus bhí sé sin deanta aici thug sí slán nu béic agus d'imthigh sí as an amharc.
    Thug an comhursa an paisde leis abhaile. Maidean lá ar na bhaíreach bí an sceul leathuighthe ar fud a 'bhaile go raibh ceann do na paisdí caillte i dtigh Choinleisg. Thug an comharsa an paisde ag a athair agus ag a mhathair agus d'imthigh perbith rud mar paisde a bhí sa gcliabhan ag na Sideóga suas an simileár as amharc.