School: Scoil Chuimín (roll number 4786)

Pollagh, Co. Galway
Gearóid R. Ó Laidhigh

1. (continued from previous page)
    Bhuail sé ar an doras agus leigeadh isteach é. Seanfhear a bhí istig ann agus d'fhailtigh sé é; thug sé suipeár maith do agus chuir sé ar leabaidh compoírdiul é i n-einfeacht le beirt pháisde.
    Ar maidin thug sé a breicfeasta dó. D'innis an mac óg do annsin faoi na rudaí a bhfaca sé ar a bhealach chuig an teach agus d'fhiafruigh sé ar an seanfhear innseacht dó cen chiall nu miniú a bhí leis na h-iongantaisi a chonnaic sé.
    Labhair an sean fhear leis annsin agus d'innis sé dhó an chíáll a bhí leis na rudaí a chonnaic sé.

NA CAORAIGH REAMHRA
    Daoine bochta a bhí ionnta seo ar feadh a saoghail a bhí sásta le toil Dé agus a choinnigh A dlighe. I ngeall ar sin bhiodar geanamhail i n-ámharc Dé.

NA BEITHÍ TANUIDHE
    Daoine iad seo a bhí saidhbhir le saidhbreas saogalta acht ní raibh siad sásta le toil Dé agus bhí ocras ortha i gcomnaidhe ar mhaoin agus airgead saogalta. I ngeall ar sin ní raibh siad dathamhail i n-amharc Dé ní raibh siad faoi na cumdach.
    AT0470: Friends in Life and Death