School: Scoil Chuimín (roll number 4786)

Pollagh, Co. Galway
Gearóid R. Ó Laidhigh

1. (continued from previous page)
    2) Más maith leis an gcaoladóir an clíabh a dheunam go h-an mhaith fághann sé sgían agus baineann sé an craiceann do na scoilb - sé sin sgriobann sé na scoilb. Má tá na slatraca bainte le tamall tá síád an-chruadh agus caitfear iad a cur i gclais nu sa loch agus íad a fhágail annsin chun iad a bhogadh. Tar eis seachtmhaine tá siad reidh le oibriú.

3) AN CLÍABH
    Cuireann an caoladoir ochth gcupla deug de slatracha laidir sios i bhframa beag atá socruighthe aige sa talamh.
    An Fráma (Sceitse)
    Nuair atá na scoilb laidre saidhte sa bhfráma deirtear "go bfhuil an cliabh saidhte". Saídteain a tugtar ar na scoib móra laidre seo.