School: Sean Bhaile Árd (roll number 14663)

Shanballard, Co. Galway
Tomás Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    chuir sí nimh ann agus d’imthigh sí amach ar thóir an fathach. Tar éis tamaill chonnaic sí in a luighe ar bhruach sruthán é agus é ag ól uisge. Annsin do chuimhnigh sí ar cleas leis an fathach a mharbhú agus seo é an rud a rinne sí. D’éalaigh sí go dtí an sruthán agus do chaith sí an sleagh bodha isteach sa ann. D’imthigh an sleagh – bodha le sruth go dtáinic sé i ngar do’n fathach agus cá ndeaca sé acht isteach in a bhéal fosgailte agus do stad sé in a sgórnach agus tachtaidheadh é. Sin an caoi a fuar an fathach Monamhar bás.