School: Sean Bhaile Árd (roll number 14663)

Shanballard, Co. Galway
Tomás Ó Murchadha

1. (continued from previous page)
    annsin d’imthigh sí abhaile. Nuair tháinic sí abhaile do las sí coineal agus do thógh sí in a lámh é. Annsin d’fosgail sí an doras agus do sheas sí annsin ar feadh tamaill. Tar éis tamaill chonnaic duine de na manaigh é agus d’innis sé an sgéal do na manaigh eile. Dubhairt siad-san go gcaithfeadh siad coisg a chur leis an obair acht sul ar stad siad do chuir duine aca pictúur an Chaileach Bhéarach ar balla amháin agus tá sé le feiceál ann go dtí an lá indiu. D’imtigh na manaigh as an áit agus tar éis tamaill d’imtigh an caileach freisin agus ní raibh acht trí cinn de na séipéal tógtha ag na manaigh. Tá siad le feiceál ann anois agus pictúur an chaileach ar balla amháin agus deireann na daoine go mbíonn soluis coineal le feiceál gach oidhche san áit in a raibh teach an Chaileach Bhéarach.