School: An Tulach (roll number 13148)

An Tulaigh, Co. Galway
Teachers:
Tadhg Ó Séaghdha Máire, Bean Uí Dhuigneáin

1. (continued from previous page)
    Gaillimh agus cliabh uibheacha agus im uirthí. D'fhágadh sí an teach ar a ceathair ar maidin agus bheadh sí san mbaile arís i n-am dinnéir. Tá sí an t-sean anois acht bhí sí go maith nuair a bhí sí óg. Tá sí timcheall 93 bliadhain anois Nóra an Táilliúra shiúbhail sí ó'n gCloich Mhóir go Tuaim lá fada Samhraidh agus páiste ar a druim aice d'fág sí an teach ar a ceathair a chlog ar maidin agus bhí sí sa mbaile arís trathnóna ar a deich a clog.
    Bairbre Ní Churraidhin as Caorán siúbhail sí go Gaillimh agus tháinig sí abhaile arís an lá céadna agus céad min-bhuidhe aice agus ní raibh bróg ná stoca uirthi acht péire miotáin.
    Nan Seóige as Leitir Mucadha shiúbhail sí go h-Uachtar Árd ag iarraidh sé clocha déag mine. Ní raibh asal ná tada aice acht an báinín casta aniar aice air agus thug sí go Baile na h-Abhann é. Tuairim seacht míle déag abhí le siúbhal aice.
    Fear maith shiúblóchadh sé chúig míle i n-uair a chluig.
    Fiadhach Ó Feinneadha as Doireadh bhí sé i ndon cheithre troigh déag a chaitheamh.