School: Clochar na Trocaire

Tuam, Co. Galway
an tSiúr M. Oilibhéir

1. Bí beirt fhear ann fadó Sean agus Pol. Féar glic do béad Pól agus pléidche a béadh Sean. Lá amháin dubhaírth Sean a Pól tá t u go han glic agus ní raibh aon duine riam a bhí abalta tú a dean amadan as. Tá sé sin ceart arsa Pól agus nil tusa abalta é sin a dheánamh. Nac bhdhuilim arsa sean cuir mé puint suas, go goidfidh mise an bráithlin as do leabáidh anocht. Ní goidfidh tú arsa Pol mar béidh mé réidh. San oidhche sin bhí Pól ina leabháidh agus an braithlin faoi agus do bhí phiosal aige ina laimh do bhí an lampa lasta freisin, San oidhche cuaidh sean go dtí an roilig agus fúair se corp as uaighe. Cuaidh se go dthí tigh Pól agus cuir sé a eadaigh fein ar an corp. Stad sé ag an fuinneog séomra agus do cuir sé an corp t-naice é. "Cinn tú a séan Pól istigh agus n uair nac fúair sé freaga scaoil sé pilear ag an fuinneog. San
    AT1525: The Master Thief
    Vera Mc Grath