School: Rosguill & Doe Branch I.N.T.O. (roll number n/a)

Ros Goill, Co. Donegal
T. Mc Ginley

1. (continued from previous page)
    chor ar bith”. Sgairt an captaoin leis annsin cos a chrathadh go bhfeicfeadh sé an [dtuitean]? an bhróg. Chraith Eoin a chos. Tuit a bhróg i lár luinge. Chualaidh Eoin an buille ar bórd na luinge agus [mhusad]? sé suas agus cé’n áit a rabh sé ach na luighe i gcnapan cois [cassaile]? shuas i bPoll a’ Deataigh shíos i [ndibhaigh]?
    Thug sé go mait le mionna na ndeanfadh sé brionglóid a choidhche [?] B’éigin do Mhairéad coinnéal a lasadh agus an t-súth a nigheadh Sin dhá uair a mhusgail sé [?] cinnte gur ab í sin an bhrionglóid is greannmhar ar a chualaidh tú [?]
  2. 1. Gile na bile. 2. Do chur i ngnás. 3. is fearr teicheadh maith ‘ná droch-sheasamh. 4. [Lig]? tuitim as a chéile. 5. Ag dul in-aois. 6. [Tacibh]? do bhaint as. 7. Tá seacht gcloigne agam. maith an díoghbháil air é. 9. Dá mhéid é a shaidhbhreas, is amhlaidh is lugha a éirghe i n-áirde. 10. A [ghidla]? na gcroiceaca cuirfidh an ruaig ort. 11. Is leor do’n lá a [olc n]? Tá an tobar sin creannach [dóim]?