School: An Gleann (roll number 14277)

Glen, Co. Donegal
Séamus Ó Domhnaill

sidheógaí agus ní rabh i bhfad go rabh capall eile ag an Eúsian.
    D'imthigh siad leo annsin agus níor stad siad go rabh siad i gCinnachta. Chuaidh siad isteach go teach a rabh bainfheis ann. Bhí cailín óg san teach a bhí le sósadh lá thar na mhárach. Bhí na comhnursannaí criunnighthe annsin agus iad ag damhsa. Chuaidh an cailín óg amach a dhamsa ach ní luaithe a chuaidh na thuir sí ar an urlár
    Shíl na daoine uilig gur an bás a thainis uirtha ach ba iad na sidheógaí a goid í. D'fhág siad féin agus an Rúsian annsin agus an caillín leo.
    Tháinig siad fhad le abhainn a bhí an-fhairrsing. Leim na caiple uilig thar an abhainn, Bi an oiread sin iongantais ar an Rúsian nach rabh na caiple tuirseach indiaidh fhad a bheith siubhalta aca go déarn se dearmad agus thoisigh a moladh.
    Fágadh in a sheasamh airís é agus gan aige ach buachaillín buidhe in a láimh. B'éigean dó siubhal na bhaile.
    Eithne Ní Cheallaigh
    Toam, Co. Donegal