School: An Gleann (roll number 14277)

Glen, Co. Donegal
Séamus Ó Domhnaill

1. Sgéal fá ar Slanuighteoir
    Uair amháin nuair a bhí na sagdiurí indiaidh ar Slanuightheora thainig ar Slanuightheora thainig fríd cuibreann agus bhí na fir ag cur sios arbhar agus dubhairt ar Slanuightheoir go mbéadh an t-arbar apaidh amarach. Casadh na saighdiurí ar na fir seo an la indiaidh sin agus bhí na daoine ag baint an arbhar agus cuir na saighdiuirí ceist ortha ar cas ar Slanuightheoir an bhealach sin. Dubhairt siadsan gur casadh nuair a bhí siad ag cur síos an arbair.
    Síl na saighdiurí gur cupla mí roimhe sin a cuireadh síos an t-arbhar agus go rabh ar Slanuigteoir a bfhadh ar siubhail. Bhí dreoilín ins an pháirc agus dubhairt sé leo gur an lá roimhe sin a cuireadh é agus nach rabh sé i bfhád ar siubhail agus fuair siad é agus chroic siad é.
    Máire Nic Fhionghaile
    Glengillagrana High, Co. Donegal