School: An Gleann (roll number 14277)

Glen, Co. Donegal
Séamus Ó Domhnaill

1. Rinneadh bealach mór tuairim's an chéad bliadhain ó shoin. An Crosh bhealach an t-ainm atá air. Tá sé ag dul ó Charn na nGabhar go Cill. Gheobhadh na daoine a bhí ag obair ar an bhealach seo sgilling san lá.
    Thoisigh na daoine a dhéanamh bealach mór san bhliadhain 1931 agus stad siad san bhliadhain 1935. Baileach Mór Cnuic a Lúd an t-ainm atá ar an bhealach mhór sin. Sean Mac Suibhne an t-ainm a bhí ar an fear a bhí os cionn na bhfear a bhí a dhéanamh.
    Thoisigh daoine a dhéanamh bealach mór eile san bhliadhain 1931 agus ní'l sé críochnuighthe go fóill. Pádraig Ua Dochartaigh an t-ainm a bhí ar an fhear a bhí os cionn na bhfear eile. Gheobhadh na [fir] a bhí ag obair ar an bhealach seo ceithre sgillinge san lá. Tá sé ag dul fríd cnoc agus an t-ainm atá ar an chnoc sin "Cnoc na gCoinnín."
    Máighréad Haimlet
    Carnagore, Co. Donegal