School: An Gleann (roll number 14277)

Glen, Co. Donegal
Séamus Ó Domhnaill

1. Sean sgeal.
    Uair amhain bhí fear (ag) na comhnuidhe suas ins na cnuc agus chuaidh sé go h-Albain. Nuair a bhí sé tamall annsin smaoituigh sé gur mhaith leis na sean daoine a fheicil.
    Nuair a bhí sé ar bhealach mhór Gleann Aird agus é ag tarraingt ar an baile cuala sé an ceol is binne a chuala sé ariamh.
    Sheas sé tamall ag éisteacht leis an ceol agus dubhairt sé cia bith ag ceol bhí siad ‘na cheoltar mhaith.
    Annsin shil sé gur duine eigin a bhí ag dul go teach eile agus chuaidh sé ar aghaid. Ach nuair a chuaidh sé fhad leis an teach bhí a mhathair marbh agus bhí fhios aige gur na sidheogaí a bhí ag ceol.
    Máire T. Ní Dheorain
    Glen, Co. Donegal