School: An Gleann (roll number 14277)

Glen, Co. Donegal
Séamus Ó Domhnaill

Ar-lean.
    bhí na sidheoga thart fa dtaobh de go dtáinig sé fhad le Bothchuinne agus d’imthigh siad annsin. Bhí sé fríd a chéile i gceart anois. Chuaidh sé isteach go toigh Mhic Lochlann agus thainig sé fhad chuige féin annsin. Shiubhail sé sé leis annsin agus nuair a chuaidh sé go barr bealach an leachta bhí báinfheis ag na sidheoga annsin. Bhí siad uilig ar shiubhail go dtí an bainfheis acht fear amháin. Thug seisean cuireadh do theacht isteach. Chuaidh sé isteach agus shuidh sé sios le na sgríste a dheánamh no bhí sé tuirseach.. Bhí fiche Platai de bráchan ar tablaí beaga réidh fa choinne na sidheoga nuair a thiocfadh siad aráis. Dubhairt sé leis fosta go gcuirfadh seisean é faoi bharrel nuair a thiocfadh na sidheóga eile. Annsin tháinig duine de na sidheoga isteach agus d’ith se plaic as gach ceann de na Plátai agus d’imthigh se annsin. Le sin mhothuigh siad na sidheoga eile ag teacht agus isteach leis faoi’n bharrel agus nuair a thainig na sidheoga isteach, amach leis an fear abhaile.
    Nuair a d’amharc na sidheoga ar an bráchan agus Plaic as gach ceann de na Plataí bhí fearg ortha agus dubhairt siad gur an fear sin a bhí istuigh a rinne-é agus lean siad é act ca’n fhuair síad é.
    Cáit Ní Bhuidhe
    Glengillagrana High, Co. Donegal