School: An Gleann (roll number 14277)

Glen, Co. Donegal
Séamus Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    cheird aige go maith. Dubhairt sé annsin “Muna n-goidseann sé an bhraithlín as fuam-sa anocht agus mo bhean na luighe sa leabaidh agus gunna lódáilte agamsa le caithfeadh leis má tchíom é ní thig rádh go bhfuil an cheird go h-iomlán aige”.
    An tráthnóna sin chuaidh Seán go dtí’n roilic agus thóg corp a bhítear indiaidh a chur.
    I lár na h-oidhche fuair sé an corp agus chuir é na sheasamh le fuinneóig an fhir uasal. Chaith an fear uasal an gunna agus thuit an corp. Annsin chuaidh sé amach leis an chorp a chur ar shiubhal. Nuair a chuaidh sé amach tháinig Seán isteach, agus chuaidh isteach ‘na leabtha. Dubhairt sé leis an bhean go rabh sé ag cur agus go rachadh sé amach nuair a dheánfadh sé [eirthibh.]? Thoisigh Seán ag obair leis an bhraithlín go bhfuair sé í a thabhairt leis. Ar siubhal leis annsin.
    Nuair a tháinig an fear uasal isteach agus an bhraithlín ar shiubhal arsa seisean “Tchíom tciom” tá an gaduidhe beo go fóill.
    Dubhairt an fear uasal annsin go gcaithfeadh Seán cleas a imirt ar an mhinistear. Dubhairt Seán nach mbéadh sé
    AT1525: The Master Thief
    Eithne Ní Cheallaigh