School: An Gleann (roll number 14277)

Glen, Co. Donegal
Séamus Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    a’s d’iompair sí isteach na tighe í. Tug sí braon bráchan duithe agus ca rabh sin ólta aice i gceart nuair a thuit sí ‘na codhladh. Codhlaidh sí go dtí an déich a chlog an oidhche sin. Nuair a mhuscail sí cha rabh fhios aice ca h-ait a rabh sí. Cheistinigh fear an toighe í agus bhí sí abálta innse ca h-áit ar bhás í agus ac an rud mar sin ac cha rabh fhios aice féin no agh duine saogaltá caidé mar fuair sí na deich míle as fiche tairstí i sé n-uair.
    D’imthigh fear dhoireasclaidhe ar druim beitigh go Cill-Mhic-nÉanain as d’innis se’n sgeal annsin. Sgriobh fear annsin cuig Dhún Luobhaigh. Bhí a daoine amuigh a cuartadh a’s bhí luthghair mhór ortha cinnte nuair a fuair siad sgeala. Thainig a h-athair fá na cóinne gan mhóill. Bhí a salann léithe rith an ama a’s deir na sean daoine gur sin an rud a sabhail í gan a bhéith báithte no marbh ar dóigh eiginteacht éile.
    Máire Nic Fionghaile
    Nóra Ní Ghallchobhair