School: Gortnabrade (roll number 15706)

Gort na Brád, Co. Donegal
Tadhg Mac Pháidín

1. (continued from previous page)
    Tá duisín caoirigh againn agus leath dhuisín uain. Bíonn siad ar an cnoc ins an t-samhradh agus bíonn siad ins na coimhrinn ins an gheimhread. Tif madaidh ortha cor uair agus marbhann soad iad. Nuair a bíonn sioc nó sneachta ar an talamh cuirtear isteach go cnó iad. Cnó na gcaoirigh a bheirtear air agus bíonn siad ceangailte le nasc. Bíonn uain acú gach bliadhain agus díolann muid iad. Tá gabhar amhain againn. Bíonn sí amuigh ins na pairceanna ins an lá acht bíonn sí astoigh ins an oidhche. Bíonn mheanán aicí gach bliadhain. Bíonn deor mhaith bhaine aicí indiaidh
    Suibhean Ní Bhuidhe
    Tulach, Co. Donegal