School: Gortnabrade (roll number 15706)

Gort na Brád, Co. Donegal
Tadhg Mac Pháidín

1. (continued from previous page)
    muirineach agus bhí seo le ceannacht agus le baint ag na daoiní, agus ní rabh sinn na slataí ar teach ar bí bith. Ní rabh slinn ar bith san áit.
    Cuireadh leabaidh sa chistinigh ag taoibh na teineadh agus cuireadh an balla beag teasna sa cistinigh ag bun na leabtha. Seo an leabaidh ar chodhluig an fear agus a bhean ann agus chodhluigh an mhuinntear óga sa t-seomra. Bí an teine g-comhnuidhe ag ceann an tighe agus ní cuireadh suas seimléar ar bith taobh istoigh no taobh amuigh. Chuaidh an toit suas leis an balla agus amach ar phoill ag bárr. Níl acht cheann amháin mar sin san áit seo.
        1. buildings
    Bríghid Ní Shaidhail