School: Gortnabrade (roll number 15706)

Gort na Brád, Co. Donegal
Tadhg Mac Pháidín

1. (continued from previous page)
    agus sioc agus sneachta leis an ghaoth o dheas (thuaidh). Má tá na h-ainleógaí ag eiteal deas do'n talamh tá fearthain ag teacht agus má tá siad ád na spéir sin cómhartha go mbéidh lá maith amárach. Má imthigheann na géacha fiadhaine síar go luath sa bhliain, Tiocfaidh an geimreadh go luath agus béidh sé olc. Má thigeann eanacha na fairrge isteach sa'n tír sin droch choómhartha.
    Má tá an cat na shuidhe agus a thón leis an téine déireann na daoine go mbéidh sé ag déanamh gaoithe móire. Má bhíonn an madadh ag iththe féir sin cómhartha fearthana. Má amharcann na croic i bhfad uainn sin chómhartha go bhfuil aimsir mhaith ag teacht agus ma amharcann siad deas duinn tá an
    Enrí Ó Coiléan