School: Gortnabrade (roll number 15706)

Gort na Brád, Co. Donegal
Tadhg Mac Pháidín

1. (continued from previous page)
    Bhí tíghearna talaimh san bhaile i naice na scoile seo corradh agus leath chéud bliadhain ó shoin. Bhí an dúithche seo uilig thart faoi agus bhí cíos trom ag na daoine le tabhairt do gach bliadhain. Bhí na daoine iongantach bpcht san am agus bhí triobloid mhór acu an cíos seo a chruinnuighadh.
    Na daoine nach rabh sé acú ar an lá chuir sé amach as na toighthe iad ar an mhoimead agus leag sé na toighthe. San dóigh seo dhíbir sé na daoine agus leag sé na toighthe sa cheathrú talaimh thart fa Charraigairt. Rinne sé an rud céadhna i gcuid mhór áiteacha fríd an dúithche.
    Siubhan Ní Dhochartaigh
    Tirloughan, Co. Donegal