School: Ceann an Largaigh (roll number 14887)

Cionn na Leargaí, Co. Donegal
Eithne Ní Ghiolla Séanaigh

1. Fad ó shoin do bhí fear in a chomhnudhe síos i Diuibhí agus bhí sé an bhocht ar fad. Ní raibh aige acht é fhein agus a bhean ba gnáthach leobhtha troid i gcomhnuidhe.
    Lá amháin bhí siad ag troid ce aca a tachadh go dtí an siopa. Ní raibh airgead ar bith aca, acht cupla uibh agus bhí siad ag fanacht le cearc eile breith, achr níor bhreith an chearc sin. Béigin do'n fhear imteacht go dtí an siopa leis na cúig uibheacha. Bhí snaoisín agus tobac a dhith ortha agus chá raibh an luach aige.
    Dubhairt sé le fhear an t siopa go dtabhairfeadh sé an t airgead eile do arais, agus dubhairt seisean go ndeánfadh sin gnaithe.
    Áine Ní Bhuadhaigh
    Machaire Loiscthe, Co. Donegal