School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Tomás Mac Fhionghaile

1. (continued from previous page)
    fhothrach mainistreach ins an bheirt acu do dtí an lá indiu, agus cuirtear daoine ionnta. Tá roilig Umlaigh léibhealta, agus tá fánaidh léithe síos go dtí an fairrge. Tá crainn móra ag fás thart fá dtaoibh dobhtha.
    Tá sean cros i roilig Mhíodhbach agus deir na sean daoine gur cros a cuir Colm Cille ann nó tá lorg cúig meara inntí. Tá spot i roilig Umlaigh agus duine ar bith a rachas fhad leis, caithfidh sé rud eiginteach a chaitheadh isteach. Duine ar bith nach mbíonn a dhath aige caithfidh sé féar a bhaint agus chaitheadh isteach.
    Shíos i nDúmhaigh cuireadh beirt naoidhnean
    Aodh Mac Pháidín