School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Tomás Mac Fhionghaile

1. (continued from previous page)
    an teinidh é, agus chá dtearnadh a dhath air. Seo sgéal eile a bhí na séan daoine ag innse. fa Íosa. Lá amháin bhí fear ag siubhail cnoc a dtabharfadh siad “Cnoc na Gaoithe” air agus casadh gasúr air, a rabh tréad caorach leis. Bhí lá iongantach té ann, agus tháinig tart mór ar an fhear.
    Dubhairt sé leis gur eisean mac Dé agus nach dtiocfadh le neach beo ar an domhan an t-uisce sin a fhághái amach acht e féin. Dubhairt sé leis gur cuid uisge Dé a d’ól sé as an tobar agus gurbh é an fath a dtug sé do é le grásta De a chur isteach in a chroidhe. Bhí an fear iongantach sásta le Íosa nuair a chonnaic sé comh maith agus bhí sé.
    Gráinne Ní Dhochartaigh
    Dumhaigh, Co. Donegal