School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Tomás Mac Fhionghaile

1. (continued from previous page)
    Micheál Mac Giolla Bhrighde, agus tá tailliúr eile ag cuidiughadh le Donnchadh Mac Giollla Bhrighde.
    Is é a dhearbhrathair atá ag cuiduighadh le Donnchadh agus as Conndae Chiarraighe an tailliúir atá cuidiughadh le Michéal Mac Giolla Bhrighde. Fad í shoin ba gnathach leis na táilliuirí a ghabhail ó theach go teach agus ó áit go h-áit duine ar bith a rabh culaith éadaighe no péire bríste a dhith air dhéanadh siad iad ins an teach. Bíonn gréasán éadaighe ag cuid de na tailliuirí ins na toighthibh agus ma bhíonn éadaighe ar bith a dhith ar na daoine, caitheann siad an cinéal éadaighe atá ag na tailliuirí a cheannacht
    Cuid eile de na tailliuirí ma théigheann tú fhad leobhtha le rud eaginteacht a fhághail déanta, bheireann siad leabharthaí beaga duit agus bíonn píosaí beaga de gach seort éadach ionnta, agus ma ghlacann tú
    Máire Ní Bhuadhaigh
    Na Dúnaibh, Co. Donegal