School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Teachers:
Tomás Mac Fhionghaile Brighid Ní Cheallaigh

1. (continued from previous page)
    flead air, agus tá sé iongantach maith fá coinne at. Caithfidh tú a bhruith agus an sugh a coineal agus im (a) as plúr a cur isteach fríd. Tá luibh eile a dtugtar “Chickenweed” air agus tá sé maith fá choinne braighead nimhneach do léigheas. Tá luibh eile ann a dtugtar cradhain air, agus tá sé iongantach maith le crannsaigh do léigeas, tá sé le faghail ag fás ins na lochlannaí astoigh i lár an uisge. Ní thig leat a fhaghail ins an Gheimhreadh, mar go mbíonn an loch lán uisge, nuair a tharann an Samhradh thig leat é a fhághail, mar ní bhíonn uisge ar bith ins an loch sa’n t-Samhradh.
    Anna Nic Giolla Bhrighde
    Na Dúnaibh, Co. Donegal