School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Teachers:
Tomás Mac Fhionghaile Brighid Ní Cheallaigh

1. (continued from previous page)
    itheann ba bainne é, beidh blas na garleoige ar an bhainne go cionn seachtmhaine in a dhiaidh, agus ní bhíonn na daoine ábalta é a ghlacadh. Fásann bachran ins an talamh fliuch, agus tá sé iongantach maith fá choinne gach seoirt aicideacha a léigheas. Dá mbéadh an talamh treobhtha do no trí uaire indiaidh a chéile ní fhásfadh na luibheann sin níos mó, mar go mbéadh siad marbh ag an ghriain. Bíonn ag na feirmeoirí a ghabhail amach gach bliadhain agus na luibheanna uililg a tharraingt, nó bheadh an bárr amudha aca. Tá seórt eile luibheanna ann agus ní fhasann siad in áit ar bith acht i dtalam in a bhfuil creafog thirim ann.
    Cathal Uí Gallchobhair
    Seamus Mac Giolla Bhrighde