School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Teachers:
Tomás Mac Fhionghaile Brighid Ní Cheallaigh

1. (continued from previous page)
    fríd na cuibhrinn go teach Síomóin Uí Gallcobhair agus dó réir mar chuaileadh mé na sean-daoine ag rádh, bhí siad ag baint úsáid mhór as. Níl bealach ró mhaith ann anois mar tá sé lán cloch acht i bhfadh ó shoin bhí bealach maith ann. Tá sean bhealach eile ag faghail teac Shean Ó hOireachtaigh agus ag gabhail amach fríd na cnuic go dtí Cruaic Toir agus baineann muintnear cnoc na hAitinne úsaid mhór as ag tarraingt mónadh agus ag tarraingt uisge.

Fuair mé an scéal seo ó Éamonn Uí Gallchobhair. Tá an fear sin 60 bliadhain dó aois anois. Fuair sé an scéal sin ón n-a athair. Fuaras an scéal ins an bhliadhain 1910.
        1. public infrastructure
    Micheal Mac Laithbheartaigh