School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Teachers:
Tomás Mac Fhionghaile Brighid Ní Cheallaigh

1. (continued from previous page)
    ainm Mícéal Mac Ghiolla Bríghda, Melmore, Tráigh na Rósann Tír Chonnaill, agus bhí seisean maith ag réachtáil agus thiocfadh leis breith ar chóinín. Bhí Seán Ó Sardhail, as na Dúnaibh, iongantach maith ag snámh agus bhí Éamonn Ó Gallchobhair, Árd Bán, na Dúnaibh, maith ag snámh fosta.
  2. Daoine Cáileamhla.
    I bhfad ó sóin bhí cuid mhór fir láidre sa’n ceanntar seo. Bhí siad iomráiduath ar son rudaí a thiocfadh leo a dhéanamh mar meadhchoin throma a iomchur ar a ndruim agus meadhchoin a thógail in a gcuid lamh a béadh cúig céad mheadhchoin de mheadhchoin. Bhí Brian Mac Ghiolla Chearr Murlog, Na Dúnaibh, Tír Chonaill iongantach láidir. Thiocfadh leis ceithre chéad meadhchóin a chongbhail in áirde in a láimh go ceann bomaite.
    Nóra Ní Ghallcobhair
    Na Dúnaibh, Co. Donegal