School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Teachers:
Tomás Mac Fhionghaile Brighid Ní Cheallaigh

1. (continued from previous page)
    droch theinidh aige. Bhí sac leis fa choinne dornán mónadh a thabhairt isteach ar a dhruim. Nuair a bhí sé amuigh i lár an chnuic thoisigh an fhearthainn a thuitim agus chuaidh sé isteach faoi charraic le fasgadh a fhághail. Nuair a bhí sé astoigh faoi an charraic chonnaic sé an leac a ba deise a chonnaic sé ariamh na luighe ag a chuid cosa. D'éirigh sé na sheasamh, agus thóg sé an leac, agus cáidé a bhí faoi ach póta óir. Líon sé an sac, agus chuir sé ar a dhruim é, agus d'imthigh sé na bháile. Nuair a d'fhág sé lán an mála de'n ór sa bháile, thug sé leis a mhac Seán amach, agus thug siad na bháile an mhéid saidhbhris a bhí faoi an charraic.
    Micheal Mac Láithbheartaigh
    Domhnall Mac Láithbheartaigh