School: Rann na Feirsde (roll number 15927)

Rann na Feirste, Co. Donegal
Pádraig Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    an-chosamhail leis an chailín a rabh a mhac-san na diaidh. Cupla lá na diaidh sin chuaidh an gréadaidhe, an búisteár agus mac an fheirmeóra chuici agus chuir siad foráin phósta uirthi. Dhiultaigh sí an gréadaidhe agus an búisteár agus ghlac sí mac an fheirmeóra. Pósadh iad agus bhí saoghal sona ádhmharach acu.
  2. Bhí rí agus bainrioghain san Domhan Thoir fad ó shoin agus bhí dhá chloigeann déag mac acu. Ins an am chéadna bhí rí agus bainrioghain ins an Domhan Thiar agus bhí dhá chloigeann déag ingeanacha acu. Bhí ingeanacha ríogh an Domhain Thiar iongantach trom ar bhróga agus ar éadach. Ba mhaith leis an rí fagháil amach caidé mar bhí siad ag caitheamh na mbróg agus an éadaigh. Chuireadh sé fear isteach sa tseomra achan oidhche agus mar mbéadh fhios aige ar maidin caidé mar bhí na cailiní ag caitheamh na mbróg agus an éadaigh thaineadh sé an ceann de. Comh luath agus rachadh fear isteach 'un tseomra sa n-oidhche bheireadh an bean ba sine de na cailíní deoch fhíona dó. Annsin thigeadh trom-shuan codlata air agus ní bhéadh
    AT0306: The Danced‑out Shoes
    Sorcha Ní Ghallchobhair