School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    bhaile. D’iarr an sean-dhuine air fanacht aige-san níos mó agus go bhfuigeadh sé a theach, agus a áit agus a chuid airgid aige ó ná lá fhéin amach. Ach ní raibh gar ann ní fhanóchadh an gasúr.
    D’fhág sé slán ag an t-sean-duine agus d’imthigh sé ag tarraingt ar a’ bhaile. le cuim na hoidhche shiubhal sé isteach chuig a athair agus chuig a mháthair agus an scéal uathasach seo ar bhárr a theangtha leis ach tugadh beagan áird air. Bhí siad ag deanamh nach raibh sé ach ag iarraidh a n-intinn a thógail ó bheith ag éileamh air [cunnas]? gur fhág sé a áit.
    AT1250: Bringing Water from the Well
    Máire Ní Gallchobhair