School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    Dubhairt sé leithe, dá gcongbhócadh an bhróg a lán uisce go bpósadh an bhaintreachach. Chuaidh an cailín amach go dtí srúthan uisce, líon sí an poll a a bhí ar an bhróig le clabar agus chongbhuigh an bhróg a lán uisce. Tháinic sí isteach chuig a hathair, agus an bhróg lán uisce leithe. Bhí fhios ag an ghréasaidhe annsin go raibh a inghean iongantach críonna agus céillidhe, agus i gcionn tamaill pósadh an gréasaidhe agus an bhaintreabhach.
    Ní raibh siad i bhfad pósta go dearn an bhaintreabhach dearmad don ghealltanas a thug sí do Mháire. Bheirfeadh sí aran geal do a inghean fhéin agus aran buidhe do Mháire.
    Tháinic an geimreadh, agus má thainic fhéin ba fhuar doinneanta an geimhreadh é. Chuir an leas - mháthair culaidh paipéir ar Mháire agus d'iarr sí uirri a ghabhail amach a cruinniughadh sméar dubh.
    Siubhail sí leithe go dtáinic sí go dtí teach beag istigh i lár na coilleadh. Nuair
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes