School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    iarraidh an léim a thabhairt agus thuit sé fhéin agus an lánamhain san abhainn agus bhí siad salach cáidhtheach. Tarraing sé an beathadhach as an abar agus annsin tharraing sé air a chlaidheamh agus mharbhuigh sé an beathadhach ar áit na mbonn.
    “O, cad tuighe a dearn tú sin?” ar’ sise, “rinn an beathadhach bocht a dhícheall agus má thuit sé san abhainn fhéin, ar ndóighe níor locht sin air”.
    D’iarr an buachaill uirri a béal a dhruid agus mála an óir a iomchar ná go ndeanfadh sé an cleas céadna leithe-se. Scannruigh sí agus dhiomchar sí an mála mar h-iarradh uirri, agus i gcionn ‘acha’n tamaill Chuireadh sí ceist nuair a tcídheadh sí caislean ar bith, “an é seo an teach?”, agus deireadh an buachaill nach é.
    Siubhail siad leo go raibh neoin bheag agus deireadh an lae ann agus casadh bóthóg bheag shuarach ortha. Nuair a chuaidh siad fhad le doras na bóthóige d’iarr sé uirri a ghabhail
    AT0901: Taming of the Shrew
    Anna Ní Chrosáin