School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

agus gearr-uallaigh de airgead agus seoda luachmhara leo.
    An oidhche 'r na mharach dubhairt an fear go rachadh siad go dtí siopa búisteóra a bhí san áit agus chuaidh. Chuir siad an gasúr agus na málaí síos an simlear an oidhche sin.
    Líon sé na málaí le airgead agus le feoil. Tharraing an sean-dhuine aníos an mála agus chaith sé síos an rópa araist. Bhí an gasúr ag gabhail thart fríd an teach ó sheomra go seomra. Sá deireadh chuaidh sé isteach i seomra a raibh cuid mhór craicne eallaigh ann. Smaointigh sé ar phlean agus chornuigh sé é féin suas i gceann aca agus bhí dhá adhairc amach ar mhullach a chinn.
    Chuaidh sé go dtí doras an t-siopa agus leig sé buithre as fhéin. Chualaidh an siopadóir é; thug sé leis na heochracha agus d'fhoscail sé doras an t-siopa. Chuir sé ceist cé bhí annsin agus dubhairt Billí gur b'é an diabhal a bhí ann, agus ar'
    AT0130: The Animals in Night Quarters
    AT1525: The Master Thief