School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    chuaidh Domhnall óg ‘n-a bhaile. Nuair a bhí sé ag an deán, d’amharc sé tart agus bhí dhá rang sáighdiúir, faoi n-a gcuid airm a’s éididh, thart ar an teach. Chuartuigh siad go dub a’s go bán ach ní bhfuair siad an clog. Annsin chuaidh siad anonn chuig Domhnall óg, agus thairg siad céad punnta do ach innse daobhtha cá raibh an clog i bhfolach, ach níor innis.
    Tamall ‘n-a dhiaidh sin dhíol Domhnall óg an clog ar shé míle punnt. Thug sé trí mhíle punnt do’n fhear eile agus tá an clog sin ‘n-a clog baile mhór ar an tSráth Bán ó’n lá sin go dtí an lá indiu.
    Bríghid Ní Baoighill
    Mícheal Ó Baoighill