School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    Chuir an mháthair ceist air cé aca a b'fhearr leis, an tuirtín beag agus a beannacht ná an tuirtín mór agus a mallacht. Dubhairt sé gur b'fhearr leis an tuirtín mór agus a mallacht. Annsin thug sé leis an chonairt agus d'fhág slán ag a mhuinntir.
    Siubhail sé leis go raibh an neóin bheag agus deireadh an lae ann agus ní raibh teach ná áit le feiceail aige. Le tuitim na hoidhche bhuail sé isteach i gcoillidh. Chonnaic sé solas beag i bfadh uadh agus i ndeas do agus tharraing sé air. Nuair a tháinic sé go dtí an teach bhuail sé ar an doras.
    Tháinic sean-chailleach chaithte, mheirgeach, go dtí an doras agus dubhairt sí, "céad míle fáilte romhat, a mhic ríogh na finne, is fada mé ag dúil leat; tar isteach agus dean do ghorradh,"
    Chuaidh sé isteach, sheasuigh ag an
    AT0303: The Twins or Blood‑Brothers