School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    noibhíseach. Thug maighistir na Noibhíseach é go dtí an seomra beag a leagadh amach dó, dubhairt leis codhladh go suaimhneach go maidín.
    Lá thar na bhárach chuirDiarmud an culaith glas agus an mála i leath-taobh go cúramach. Tháinig anuas in aibid máinaigh - crith cos agus lámh ar mo duine bhocht, agus iongantas an domhain air faoi an mhéid do chonnaic agus choalaidh sé. Chuaidh an chéad lá thart brónach go leór an dara agus an tríomhadh, agus go leór laethe eile mar an gceadhna. Agus do réir mar a chuaidh na laethe thart d’éirigh Diarmud níos mio - shuaimhnighe agus níos mio - shástaighe leis fhéin.
    Chonnaic sé na braitre uilig i gcionn oibre ó an Tighearna Abb go fuí an té b’ísle san Mainnistir.
    Bhí an Tighearna Abb ag scríobhadh leabhair; bráthair Serapim da n-áith - scríobhadh. Br: Pól da n-órnúghadh agus dá soillsuighadh. Ar an leathanach seo chum sé iomaighe na Maighdine Muire ‘na suidhe ar Ríogh - chathaoir
    Maighread Bean Mhic Amhlaoidh
    Múinteoir