School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    go dtáinig sé go dtí sgioból i na raibh fir ag bualadh ar bhair. D’iarr sé ortha cupla buille a bhuaileadh ar an mhála.
    Rinne, agus bhí siad ag bualadh go raibh na suaistídhe briste aca, an diabhal ag caoineadh leis ar fad.
    Dubhairt Séan go leigfeadh sé ar shiubhal é, acht spás seacht - mbliadhan a thabhairt dó. Thug. Nuair a bhí na seacht - mbliadhna istigh bhí Seán ag cur amach eallaidh, agus tháinig an diabhal fhad leis ag rádh, go raibh na bliadhanta thart anois. “Maith go leór” arsa Séaghan acht imreochaidhmíd cluichthe, agus ma bhainim caithfidh tú spás seacht mbliadhan eile a thabhairt damh. Chaill an diabhal, agus fuair Séan an spás.
    Ag deireadh na seachtmhad bliadhna, bhí Séan i na shuidhe ag táb-la ag baint na féasóige de fhéin. Isteach leis an dhiabhal “Creidim
    AT0330A: The Smith and the Devil (Death)
    Maighréad Bean Mhic Amhlaoidh