School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    baistfid an t-Athair Síorruidhe é. D'imthigh (seo)siad leo go stú fo bhfuair siad suas leis an Athair Síorruidhe. D'imthigh sé agus baist an leanbh. D'iarr an fear eile ar an Cearbhach imteacht agus aithcuinge a d'iarraidh ar an Athair Síorruidhe. D'imthigh sé leis agus sé an aithchuinge a d'iarr se é a beith ar an Cearbhach a bfearr sa domhan. Nuair a tháinig sé arais d'fiagruigh an dear eile dó caidé an aith-chuinge a d'iarr sé. D'innis se dó caidé d'iarr sé agus dubh-airt an fear eile leis gur cheart dó ceann ní bhfearr na sin a d'iarraidh. Anois arsa seisean imthigh leat agus iarr ceann níos fearr na an chéad ceann. D'imthigh sé leis agus bhí giota fada aige le ghabhail an iarraidh seo agus sé an aithchuinge a d'iarr sé é a bheith ar an doc-túir is fearr ar an domhan
    Nuair a d'innis sé dé'n fear
    AT0332: Godfather Death