School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    leanbh a baisteadh" D'imigh sé fá coinne an t-sagairt leis an leanbh a bhaisteadh. Ní raibh ibhfad gur casadh an fear a ba dóigheamla a chonnaic sé ariamh air. Tá tú ag gabhail a d'iarraidh sagart a bhaisteas do leanbh arsa seisean. Tá arsa seisean caidé a thug fios duitse ar sin. Mise an t-Athair Síorruidhe arsa seisean agus pill agus baistfidh mise an leanbh duit. Chá pillim arsa seisean ní bhéidh a dhath agam le deánamh leat. D'fág tú na comharsanaig uilig dá dtaoibh ina sáith de'n t-saoghal agus mise beó bocht ina measg. D'imthigh sé agus níos bhfada gur casadh dó fear a ba mheitheamh la a chonnaic sé ariamh. Tá tú ag gabhail a d'iarraidh a bhaisteas do leanbh arsa seisean. Tá arsa seisean caidé thúg fios duitse ar sin. Pill agus rachaidh mise leat, coinneocaidh mise an leanbh le baisteadh agus
    AT0332: Godfather Death
    Máire Bean Uí Ghrianna