School: Dubhchoradh

Doochary, Co. Donegal
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    culaith an éadaigh do'n fhear ar cheannuigh sé do í. Thug an fear sin tuilleadh airgidh do agus ón lá sin ní bá mhó bhí dóigh maith ar féin agus ar bean a' toighe.
    [A críoch]
    Fuarthas "Cloch an Tuill" ó Tomás Mac Séaghan, Seoladh:- Biffleacht, Dubhchoraidh
    Aois: Trí-scór Bliadhain
  2. Cloch an Tuill
    Tá áit thoir ar an Chuimín a bhfuil Cloch an Tuill mar ainm air. Seo an fáth a tugadh an t-ainm sin air. Bhí tarbh drochmhuinte ar an Chuimín i bhfad ó shoin agus lá amhain lean sé fear. Bhain an fear de a chóta agus spréidh sé í ar charraic. Annsin cuaidh sé fhéin i bhfolach. Nuair a thainig sé fhad leis an caraic shíl sé gur an fear a bhí ann. Thoisigh
    Tomás Mac Seághain
    Beifleacht, Co. Donegal