School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (no title) (continued)

(continued from previous page)
    maighistear na ndaoine beaga isteach agus dubhairt sé nach rabh fath ar bith aige bheith ag buaileadh a chuid-san scoláirí nó go rabh leigheann aca i bhfad ní bfheárr nó aige féin.
    Chuartaigh an sagart agus fuair sé na leabhair a ba chruaidhe sa scoil agus bhí na buachailli ábalta iad a léigheadh. Dubhairt maighistear na ndaoine beaga go rabh leigheann ceóil fosta aca agus dubhairt sé le maighistear na scoile go dtbharfadh sé cumhacht a chuid lámh agus cos arais da ngeallfadh sé dó nach mbuailfeadh sé aon scoláir le na shaoghal arais agus dubhairt sé nach mbuailfeadh . Chuaidh Seán agus Seumas le maighistear na ndaoine beaga agus tá siad go maith on lá sin go dtí an lá indiú.
    Kilrean, Co. Donegal