School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (no title) (continued)

(continued from previous page)
    uilig. Is mise maighistear na ndaoine beaga agus chuaidh siad isteach agus d'fhoghluim. D'iarr sé ortha teacht lá thar na bhárach agus cineál ar bith ceóil a ba mhian leobhtha a fhoghluim go bhfoghluimeochadh sé dóbhtha é. Agus thainig. Dubhairt Seumas gur cheannuigh a athair fideal agus ní rabh aon duine ábalta seinm uirthí ó fuair a athair mór bás. Dubhairt Seán go rabh píobaí ag a athair mór istoigh i sean-chófra a bhí i dtaobh an toighe agus gur mhaith leis-san bheith abalta seinm ortha. D'fhoghluim sé dóbhtha an dóigh le seinm ar an bheirt. Dubhairt sé le Sean nuair a rachadh sé na bhaile go mbeadh péire úr píobaí ins an chófra. Agus chuaidh siad na bhaile annsin. Thug Seumus leis an fhidil agus thosigh sé a seinm agus thug Seán leis na píobaí
    Kilrean, Co. Donegal